ראיון עם מרכזת מגמת תעשיה וניהול

תפקיד: מרכזת מגמה וסגנית מנהל ביה“ס הארצי להנדסאים בטכניון

ותק: 15 שנה

מהם הכלים המקצועיים מקבלים הסטודנטים במגמה שלך

מסלול הלימודים מוכוון תעשייה. הסטודנטים זוכים לקבלת ידע רב ונרחב על מגוון התפקידים שניתן לעסוק בהם תחת ההגדרה ׳תעשייה וניהול׳ - בתחומי הרכש, התפעול, בקרת האיכות, מחסן ולוגיסטיקה ועוד.

הסטודנטים לומדים לשלוט בתוכנות העדכניות ביותר בתחום, מתנסים בהן, ויוצאים לשוק עם יתרון הידע. מסלול הלימודים מקיף וכולל כלי ניהול מקצועיים: כלי תכנון, בקרה ותיקצוב, הצבת מטרות ויעדים, כלים לניתוח ארגון וסביבתו החיצונית, כלים בקבלת החלטות וניתוח אירועים בניהול. כמו כן, נלמדים נושאים בתחום ההתנהגותי: הנעת עובדים, פתרון קונפליקטים בארגון, תקשורת ארגונית, מנהיגות, אפקטיביות ניהולית, כלי ניתוח תרבות ארגונית, כלים בבניית צוות וניהולו. כלים באבחון ארגוני ואיתור נקודות טעונות שיפור. בנוסף, כלי ניהול איכות ומצוינות: בחירת ספקים, ניתוח פארטו, ניתוח תרשים אידרת הדג, הבנת תקני איכות בתעשייה וכו'

תעשיה וניהול

מה הערך המוסף של המגמה שלך?

מגמת תעשיה וניהול מכינה את הסטודנט לעבודה בתעשייה ברמה עדכנית לדרישות בשוק העבודה. המרצים מגיעים מהתחום, חלקם מילאו תפקידים בתעשייה וחלקם עדיין ממלאים תפקידים בתעשייה ויודעים להביא את הדרישות והניסיון לסטודנטים ובכך להכשיר את אנשי המקצוע בתחום לעבודה בתעשייה. אלה מרצים מקצועיים המשלבים ידע אקדמי תיאורטי וניסיון מקצועי עתיר שנים בתעשייה. ניתן אצלנו לבחור בין לימודי יום ולימודי ערב - המותאמים לתלמידים העובדים במשרה מלאה. קיימת גם אפשרות להתמחות בייצור או בלוגיסטיקה ולקבל סיוע במקצועות ליבה באמצעות שעות תגבור.

מדוע ביה"ס להנדסאים עדיף על מקומות לימוד אחרים בתחום שלך?

בית הספר להנדסאים בטכניון הינו בעל שם דבר בלימודי ההשכלה ומתוך כך מחויב לרמת לימוד גבוהה ביותר. רמה זו חייבת לדרוש יכולות ורצינות מצד הסטודנטים אך גם ניסיון והבנת התחום מצד המרצים. כמו כן, בבית הספר הארצי להנדסאים מקפידים על כל שעת לימוד שהסטודנט אמור לקבל לפי התוכנית הלימודית ואף יותר מכך.

מה עצת הזהב שלך לסטודנט

שאלה מצוינת. אני מציעה לבחור במקום שמסוגל לתת יתרון על פני סטודנטים אחרים בשוק, לשאוף למצוינות, ליהנות מהדרך ולהיות בטוח שההשקעה שלי בזמן הלימודים תיתן לי בוודאות את ההצלחה להמשך הדרך. אני קוראת למתעניינים להקדים ולהירשם למגמת תעו"נ במוסד הטוב בישראל להכשרת הנדסאים לתעשיה.