ראיון עם מרכז מגמות חשמל ואלקטרוניקה

שם: גיורא קרני

מגמה: חשמל ואלקטרוניקה

תפקיד: מרכז מגמות חשמל ואלקטרוניקה

ספר לנו כיצד הגעת לבית הספר להנדסאים?

אני בוגר הטכניון בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה במסגרת העתודה האקדמית. עבדתי בתעשיות המתקדמות שנים רבות: 11 שנה באינטל, 12 שנה בסגנטק, 5 שנים ב-I.B.M.
יש לי ניסיון רב בתעשיית ההייטק באלקטרוניקה, ועסקתי רבות בחומרה ובתוכנה ובקשר ביניהם.

איזה כלים מקצועיים מקבלים הסטודנטים במגמה שלך?

אצלנו ההכשרה שמקבלים הסטודנטים במגמות חשמל ואלקטרוניקה נותנת להם את היכולת להשתלב בסטארט אפים ובפיתוח מוצרים חדשניים. אנחנו מכינים את התלמידים בתחומי התוכנה והחומרה גם לתעשיות מתקדמות (הייטק) וגם לסטארט אפים.

בוגרי המגמה מאוד מתאימים לעבודה בסטארט אפ בתחומי רובוטיקה, מכשור, אלקטרוניקה רפואית.

מה הערך המוסף של המגמה שלך?

הסטודנטים שמסיימים במגמת חשמל ואלקטרוניקה יכולים לעבוד בחברות הייטק העוסקות למשל בתכנון וייצור שבבים, שבבים לתקשורת, מיקרו פרוססורים, וכן בחברות הגדולות ובסטארט אפים לדוגמה: אינטל, אנבידיה (מלאנוקס), גוגל, מיקרוסופט.
וגם בתכנון ובדיקה במפעלי אלקטרוניקה רפואית כגון: פיליפס, L.G..

כמו כן, הנדסאים יכולים לעבוד בשני תחומים עיקריים: תכנון פיזי של שבבים ועבודה בתחום הבדיקות (בדיקת מוצר סופי ובניית מבדקים).

מדוע ביה"ס להנדסאים עדיף על מקומות לימוד אחרים בתחום שלך?

אנו נותנים ידע רחב בנושאים המרכזיים של התעשייה, למשל רכיבים מיתכנים (ברי תכנון) ומיקרו קונטרולר (מחשב עם חיבור החוצה, בעל יחידות היקפיות, שמתאים לבקרה).

מה עצת הזהב שלך לסטודנט?

השוק צמא להנדסאים בתחום שלנו, לכן חשוב לבחור את המקום הנכון ללימודי אלקטרוניקה וחשמל לעתיד מובטח.