הנדסת אלקטרוניקה

רוצה עוד פרטים!

סיפורי הצלחה

טירן מוסקוביץ

אני בוגר בית הספר הארצי להנדסאים בטכניון שנת 2005. פרוייקט הגמר שלי במכללה היה מבוסס על טכנולוגיית מיקרופרוססורים 8051 וכתיבה בשפת C ואסמבלר וכלל גם עבודה עם פרוטוקול I2C.

לאחר סיום לימודי התחלתי לעבוד בחברת אוונטרי, במחלקת הפיתוח. במסגרת עבודתי בחברה זו כתבתי תכניות בדיקה לציוד אלקטרוני חדש שפותח בחברה באמצעות תכנת LabView, עסקתי בהעברה של פרויקטים מפיתוח לייצור, הקמה של עמדות בדיקה אוטומטית ועבודה עם מכשור אלקטרוני מתקדם כגון: סקופים, Spectrum Analyzer ובצוע Debug ובדיקות שונות.

לאחר התנסות של שנתיים בחברה הקודמת עברתי לחברת פוליקום (שהיא חברה מובילה בפתרונות תקשורת של Video ו Audio בפס רחב). בחברה זו עסקתי בעיסוקים שונים כאינטגרטור בצוות שעוסק בבדיקות ומערכות ותיקונים ברמת הרכיב.

כיום אני עובד בחברת סטארטאפ מבטיחה בתחום התקשורת הלוויינית. החברה הזו נקראת Starling. גם בחברה זו אני משתמש בתכנת LabView ואחד מתפקידי הוא שיפור תכניות הבדיקה האוטומטית ובאופן כזה נחסכות שעות עבודה רבות. במסגרת תפקידי אני גם אחראי על בדיקות מעבדה שונות של המערכות ורכיבי האנטנות.

לימודי במכללה פתחו בפני אפשרויות תעסוקה מעניינות ומאתגרות.

רוני ממן

בבית הספר הארצי להנדסאים בטכניון, למדתי אלקטרוניקה במסגרת פרוייקט "רקיע". זהו פרוייקט קדם צבאי, שהכשיר אותי לשרות צבאי כהנדסאית אלקטרוניקה בצה"ל. אני בוגרת של מחזור 2 בהצטיינות. את פרוייקט הגמר בצעתי בטכנולוגיה של מיקרופרוססורים (מעבדים) מסוג 89C51. בפרוייקט הגמר שלי מימשתי יחידות Master ו Slave בפרוטוקול 1Wire של חברת Dallas. הפרוייקט נכתב ברובו בשפת C. הפרוייקט המורכב הוכתר בהצלחה רבה (בציון 100).

לאחר מכן התגייסתי לחיל החימוש ושימשתי כמדריכה וכמפקדת וכראש צוות מפקדים בקורסי אלקטרוניקה ומערכות נשק מתקדמות בבסיס הדרכה של חיל החימוש. הגעתי עד לשלב של פיקוד והדרכה על כמות חיילים רבה של כ – 40 איש. בין השאר עסקתי ב: הסמכת שלבים לחיילי סדיר וקבע, הסמכת חיילי סדיר וקבע למקצועות האלקטרוניקה בנושאי: אחזקה שוטפת, איתור תקלות ונושאים רבים נוספים. בנוסף לכך במהלך שירותי הצבאי עברתי קורסים רבים כולל גם קורסים בחברות אזרחיות כגון רפאל ואלביט בהקשר לכלים חדשים אותם פתחו החברות הללו ובמסגרת העברת האחזקה של מערכות לצה"ל (דרג ב’ ודרג ג’).

זמן קצר לאחר גמר שירותי הצבאי, התקבלתי לעבודה בחברת Melanox Technologies ביקנעם. התקבלתי לעבודה זו לאחר שעברת את ראיונות מקצועיים וגיליתי בקיאות וידע טובים במקצועות כגון: מערכות ספרתיות, שפת C וכן כתוצאה מהתרשמות הבוחנים מפרוייקט הגמר שלי.

חברת Melanox Technologies, היא חברה מובילה שמספקת פתרונות קישוריות לניתוב והעברת נתונים בין שרתים ליחידות אחסון מידע, מתגים וציוד נוסף המשמש בתהליכי האחסון ותקשורת במרכזי מחשוב ומחשבים מהחזקים ביותר בעולם (Supercomputers). המרכזים של החברה ממוקמים בקליפורניה ויוקנעם.

אני מועסקת בחברה, בתפקיד של מהנדס אלקטרוניקה. אני שייכת לקבוצת ה-ADVG שעושה ולידאציה (Validation) מלאה, לכל הצ'יפים והמערכות החדשות המיוצרות אצלנו, הכוללת הבנה ברמת השכבה הפיזית של הבורר (בעיות SerDes לדוגמא) והבנה ברמת התכנון של הצ'יפ עצמו. בנוסף לכך סייעתי בפיתוח כלי בדיקה (תכנה) המשמשים הן את הלקוחות והן את החברה בפרט. תחומים נוספים שעסקתי בהם: הבנה של עבודה עם אנלייזרים ברמת הבנת הפרוטוקול (Protocol analyzer) וניתוח המידע בפרוטוקולים: FC, IB, EXP-PCI.

העבודה שלי בחברה מאוד מעניינת ומאוד מאתגרת. הצוות שעמו אני עובדת הוא מאוד איכותי. המקצועות שלמדתי במכללה ושעזרים לי במיוחד בעבודה הם המקצועות שעוסקים בטכנולוגיה הספרתית ומקצועות התכנה.

כיום אני שוקלת כיצד להמשיך את לימודי.

רועי אלטשולר

הרקע שלי לפני הגעתי לבי"ס הארצי להנדסאים היה, לימודים בבית ספר "תיכון מקיף נשר", ושרות בצה"ל במשך שלוש שנים בחיל האוויר בתפקיד "טכנאי מערכות קשר" בבסיס חיל האוויר בהר מירון (יב"א).

לאחר מכן ובמשך כשנתיים, שהיתי בארצות הברית, ועבדתי כמוכר בחנות בגדים ולאחר מכן בחברת הובלות (Moving) וכ "מנקה שטיחים מומחה". לאחר שהבנתי שמיליונר לא אחזור משם, שבתי לארץ למשפחתי, בניסיון לפתוח דף חדש ולרכוש מקצוע.

תחילה נשלחתי על ידי משרד העבודה לקורס אלקטרוניקת רכב אך לא המשכתי לעבוד בתחום זה.

לאחר מכן נרשמתי ללימודי אלקטרוניקה בבית הספר הארצי להנדסאים בטכניון (מחזור אלקטרוניקה 41). את הלימודים סיימתי ב – 2006 בהצטיינות יתרה בזכות צוות המורים הרציני שליוו אותי במשך שנתיים ובזכות חבריי בלימודים שליוו אותי ודרבנו אחד את השני לרכישת ידע ומצוינות בתחום האלקטרוניקה.

פרוייקט הגמר שלי היה בתחום הרובוטיקה והיה מבוסס על טכנולוגית מיקרו-בקרים והציון שקבלתי הוא 100.

זמן קצר לאחר סיום לימודי התקבלתי לרפא"ל בתפקיד "אלקטרונאי ניסויים ומערכות מדידה". רפא"ל היא חברה גדולה שנמצאת בחזית הטכנולוגית של מדינת ישראל. במסגרת תפקידי אני עוסק בתפעול ציוד מדידה ובפיתוח מערכות ומעגלים שונים למדידות מתוחכמות עבור ניסויים, כולל גם מערכות שבהם משובצים מיקרו-בקרים. העבודה שלי ברפא"ל היא מאוד מעניינת ומאתגרת.

רקפת רוזנטל

גדלתי בקיבוץ (גלעד) ולמדתי בתיכון במגמות מוסיקה ואומנות. הגעתי לבית הספר הארצי להנדסאים במסגרת פרוייקט "רקיע" שהוא פרוייקט קדם צבאי (מעיין עתודה לייט). בתחילת דרכי במכללה הלימודים לא מצאו חן בעיני מכיוון שהם לא תאמו לנטיות האישיות שלי ואף שקלתי לעזוב את הלימודים. בסופו של דבר מצאתי שלימודי האלקטרוניקה הם מאוד מעניינים ומאתגרים ובנוסף לכך הופתעתי לגלות שיש לי אף כשרון וחיבה למקצוע. את הלימודים סיימתי בהצטיינות יתרה וגם פרוייקט הגמר שלי שנעשה עם רכיבים מתוכנתים הוכתר בהצלחה רבה (בציון 100).

במסגרת שירותי הצבאי שירתי בסדנה בחיל החימוש ועסקתי במערכות אלקטרונית שונות כולל המערכת בקרת אש וירי של טנק המרכבה וכן ניהלתי עמדת פיתוח לבדיקת מערכות אלקטרוניות מגוונות, אשר לא ניתנה להם אחזקה קודמת בצה"ל.

לקראת סוף שירותי הצבאי הגעתי לראיון עבודה בחברת Intel בחיפה. הידע שצברתי במכללה בנושא מערכות ספרתיות, אלקטרוניקה ספרתית, שפת C ונושאים נוספים, עזרו לי לעבור את בחינות הקבלה וראיונות העבודה השונים. גם המלצות ממנחה הפרוייקט שלי עזרו לי בקבלה לעבודה.

בסופו של דבר מיד לאחר גמר שירותי הצבאי התקבלתי לעבודה במחלקת פיתוח של מיקרופרוססורים באינטל. התפקיד שלי הוא עריכת מעגלים (Physical Design) של חלקים מרכזיים באחד מסוגי המעבדים המרכזיים והמובילים שחברת Intel מייצרת.

אני מתכננת בקרוב להשלים את לימודי בהנדסה בתחום שקרוב לזה שלמדתי במכללה ושבו אני עוסקת בעבודתי ואני חושבת שההחלטה להשתתף בפרוייקט "רקיע" הייתה אחת ההחלטות החשובות בחיי.